Vaikeuksien kautta voittoon Orimattilassa Jymystä

Lakon kuntosarjajoukkueen vaikeudet alkoivat jo ennen ottelun ylösheittoa. Nimenhuudossa joukkueen kokoonpano oli kutistunut kuuteen peluriin sairauksien ja muiden syiden takia. Lisäksi Pete ei ilmestynyt lähtöpaikalle, eikä vastannut puhelimeen ja Dani oli ilmoittanut, että hän saattaa saapua paikalle vasta toisella puoliajalla. Pieni hätä ehti tulla pöksyyn, että saadaanko kasaan ottelun aloittamiseen tarvittava viisikko. Ei auttanut hätääntyä vaan piti ryhtyä toimeen. Pikainen soittokierros pelaaja-agenteille kysymään löytyisikö vapailta markkinoilta pikavalmiudessa olevia pelimiehiä.Onneksi Jarde Salosen kanssa päästiin yhteisymmärrykseen ottelukohtaisesta sopimuksesta ja lisäksi mukaan saatiin neuvoteltua Jarden jälkikasvu Esko. Ennen matsia myös Pete ja Dani olivat löytäneet tiensä Orimattilan urheilutalolle, joten yhtä äkkiä Coach Ylijoella oli käytössään kilpailukykyinen kahdeksikko. 
Itse otteluun. Molemmilla joukkueilla oli alla tappio edellisestä ottelusta. Lako oli käynyt ottamassa reiluhkosti kuokkaan vieraspelissä Vierumäen atleetteja ja atleettitareja vastaan. Jymy oli puolestaan hävinnyt häntäpään LrNMKY A2:lle vieraspelissä. Ottelun pelillinen lähtökohta oli selkeähkö. Orimattila tulisi luottamaan nuoriin ja nopeisiin jalkoihin sekä kaukoheittoihin. Lakon vahvuus tulisi olemaan korinaluspeli. Ottelun alussa Jymy pystyi paremmin hyödyntämään vahvuuksiaan, joskin Lako pystyi estämään vastustajan nopeat hyökkäykset ja korilleajot, mutta Jymy pystyi liikuttamaan  hyvin palloa vapaalle miehelle ja kaukoheitot osuivat hyvällä prosentilla. Lisäksi Jymy sai ihan liian monta hyökkäyslevypalloa huonosta sulkupelistä johtuen ja Coach Y joutui ottamaan aikalisän päästääkseen ripittämään laiskoja Lakolaisia. Jymy pääsi käymään yli kymmenen pisteen johtoasemassa ensimmäisellä puoliajalla, mutta tauolle Lako sai kirittyä eron yhdeksään.
Toisella puoliajalla Lakon dieseli jyrähti käyntiin ja alkutahdit löi Antti parilla röyhkeällä ajolla. Lisäksi Antille tuli Q3:lla Lakon ainoat onnistuneet heittoyritykset(2) paintin ulkopuolelta. Koko ottelun loistavasti suorittaneet Lakon Duncan&Robinson eli Dani&Santsa jatkoivat hentojen Orimattilalaisten nöyryyttämistä korinalla. Jymyn heittopelin lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle ja Lakon parantaessa ripareissa ottelun tilanne tasoittui ja pian Lako höyrysi johtoon. Viimeisellä Q:lla Lakolle huolta aiheutti Danin ja Antin suihkukomennukset, mutta onneksi penkiltä löytyi lisää vastuunkantajia mm. Jarde Salonen, joka osoittautui sopimuksen arvoiseksi pelaajaksi. Viimeiset naulat Jymyn arkuun löivät Santsa parilla nostolla korinalta ja Kaitsu sutimalla muuteman vaparin sisään. 
Ottelun MVP- pysti myönnetään Asmo ”Lakon Dennis Rodman” Rantaselle. Ottelun ratkaisuhetkillä ”The Worm” kunnostautui esittämällä useita tahtosuorituksia, jotka siivittivät koko Lakon joukkueen hurmioon. Asmo noukki useita hyökkäyslevypalloja, taisteli kiistapalloja ja esitti yhden uskomattoman syöksyn pallon perään, niin että ison rahan courtsidelipuista maksaneiden katsojien juomat lensivät housuille. Kunniamaininta Esko Saloselle, joka esitti kypsää pelinjohtoa ja hyvää pallovarmuutta ottelun tiukoilla hetkillä.
Tällä voitolla Lako varmisteli sarjan kakkospaikkaa Vierumäen takana. Lakolla on vielä kolme ottelua jäljellä sarjassa, joista yksi on revanssimahdollisuus kotona Vierumäkeä vastaan. 
Coach Y:n kommentti ja tilastot:

Sarjapisteet meille lukemin 80-71. Ekalla puoliskolla oltiin vähän alakynnessä, lähinnä hyökkäyspelin sekavuuden ja huonon sulkupelin vuoksi. Toisen puoliajan alussa saatiin hyvä kirivaihe ja sitten mentiinkin ihan tasatahtia. Hyökkäys toimi pääosin kivasti ja erityisesti viimeiset kolme minuuttia pelattiin varsin fiksusti, mikä kasvatti eron yhdeksään.

Korin alle pyrittiin koko matsin ajan ja sinne myös päästiin – erityisesti Santeri ja Dani laittoivat pallot melkoisen murhaavalla tarkkuudella koriin, 15 sisään 17 yrityksestä. Kaitsu keräsi komean tupla-tuplan 22/10. Muut: Dani 12/8, Santeri 20/6, Pete 3/2, Antti 13/3, Asmo 6/12, Jarde -/-, Esko 4/4.

Categorized: Harraste

Comments are closed.