Kuntosarja Lakolle murskavoitto Kouvolasta

Edellisestä pelistä hienon voiton nuorekkaasta Orimattilasta ottaneella Lakolla oli tällä kertaa vastassa Kuntokouvot, joka keski-iältään painii samassa sarjassa Lakon kuntojengin kanssa. Ennen matsia sarjajumbona majaileva Kouvot yritti käyttää hyväkseen kaikkia sallittuja keinoja. Lakolaiset olivat saapuneet paikalle hyvissä ajoin valmiina lämmittelemään, mutta  salin ovi oli tiukasti lukossa eikä oveen hakkaaminen aiheuttanut mitään reaktiota, joten ei auttanut kuin värjötellä pakkasessa. Juuri vähän ennen pelivuoron alkua myös kotijoukkue saapui koko konkkaronkalla paikalle avaimen kanssa.
Lako lähti otteluun viisikolla Antti, Jarno, Kaitsu, Janne ja Santeri. Kylmässä odottelu ei ollut vaikuttanut Lakon suoritukseen vaan heti alussa Lako pystyi puhkomaan vastustajan paikkapuolustuksen helposti ja myös pakki toimi mainiosti. Piste-ero Q1 taisi olla yli 20 pistettä ja koko vastustajan joukkue oli saanut aikaan vain viisi pistettä. Q2:lla Lakolle tuli täydellinen meltdown. Pelaaminen molemmissa päissä loppui kokonaan. Puolustuksessa vastustaja pääsi kävelemään vapaasti korille ja lakolaiset vielä saattelivat matkaan pienellä hinttiläpsyttelyllä ja Pastori Luttinen tyyppisellä kikattellulla, joten viivalta oli mahdollisuus saada vielä bonuspisteitä. Levypallopelin ja hyökkäyksen ollessa yhtä onnetonta joutui coach Y ottamaan aikalisän, joka ei valitettavasti tuonut lisäpuhtia Lakon peliin Q2:lla. Kouvot kiri eron kahdeksaan pisteeseen puoliajalle viime hetken buzzerbeaterillä.
Toisella puoliskolla Lako pystyi palauttamaan saman peli-ilmeen kuin Q1:lla. Lako pääsi jatkuvasti parhaimmalle korintekosektorille eli korin alle nostelemaan helppoja kuppeja. Helppojen virheiden määrä sekä pakki- että hyökkäyspäässä väheni olemattomiin verrattuna Q2:seen ja Lakon esittäessä kauden parasta tarkkuutta vapaaheittoviivalta ottelun piste-ero muodostui murskaavaksi.
Ottelun MVP:n valinta oli hankalaa tasaisen upeasti suorittaneesta joukkueesta, mutta kunnia arvottakoon Santerille hyvästä duunista molemmissa päissä. Santeri eliminoi vastustajan vaarallisimman pitkän miehen ja oli aktiivinen korin alla hyökkäyspäässä.
Basket.fi;n mukaan Lako on tällä hetkellä sarjan kärkipaikalla, mutta kyseessä on  vain optinen harha. Vierumäki taitaa oikeasti omistaa ykköspaikan, mutta heidän kotipelien tuloksia päivitellään miten sattuu. Kiusalla voisi todeta, että urheiluopistolla voisi lisätä ATK- opetusta, jotta taidot riittäisivät tulosten lisäämiseen tulospalveluun ajoissa. Torstaina 15.3 on Lakolla mahdollisuus näyttää omia taitojaan Vierumäen atleeteille ja atleetittareille, ei tosin tietotekniikassa vaan ihan oranssin nahkakuulan tunkemisessa kolmen metrin korkeudessa olevan rautakehikon läpi. Vierumäki on voittanut molemmat kauden aikaisemmat kamppailut. Varsinkin vuoden alussa Vierumäellä pelatusta nöyryyttävästä tappiosta on jäänyt traumaattisia muistoja Lakon pelureille
Pisteet ja levyt: Janne 11/6, Antti 14/10, Timo 4/4, Kaitsu 26/8, Santeri 18/9, Jarno 4/3, Asmo 8/9

Categorized: Harraste

Comments are closed.