II-divarijengille kova kotivoitto Karhulan Veikoista

Lako – KaVe 84 – 74 (23-22, 22-16, 12-16, 27-20)

Matsiin lähdettiin ristiriitaisissa tunnelmissa, kun akuutti toimitsijapula iski. Apuun astui Sami, joka otti yhden joukkueen puolesta. Lakolla oli siis käytössä kuusi pelaajaa vastustajan kahdeksaa vastaan.

Matsi alkoi verkkaisella tahdilla, jota LaKo pyrki pitämään kovempana ja vastustaja hidastamaan. Kave hyökkäsi hitaasti ja isojen miestensä kautta sisältä ja tämä johtikin muutamaan helpohkoon kuppiin avausjaksolla. LaKo sai pidettyä kuitenkin vauhtia ja luotua paikkoja joista saatiin koreja. Ensimmäinen jakso mentiin pitkälti kori korista -tahtia.

Kakkosjaksolla LaKo sai hommaa paremmin haltuun ja postin apupuolustus parani niin, että saatiin entistä helpompia nopeita koreja. Toni sai käden lämpimäksi ja lateli jaksolla 13 pinnaa. Vastavetona KaVe otti tonin erikoisvartiointiin, mikä sekoitti hyökkäystä. Homma kuitenkin pysyi hallussa ja puoliajalle mentiin johdossa.

Kolmas jakso oli vaikea molemmille joukkueille eikä heitot pudonneet. Aku K. rouhi vahvan jakson ja piti LaKoa mukana pelissä nopeilla ajoilla, joihin kömpelöillä Kavelaisilla ei ollut mitään saumaa. Puolustuksessa avut alkoivat löytää paikkansa ja jaksolla saatiin lukuisia riistoja. Isossa osassa oli kovaa painia Kivitalon kokoisen Tolosen kanssa käynyt Santeri, joka pysyi poissa virhevaikeuksista ja oli puolustuksen lukkona.

Viimeiselle jaksolle lähdettiin lähes tasoista. Jakson alussa näkyi pientä hermostumista eikä koreja tahtonut tulla. Puolustus onneksi piti niin, ettei vastustaja päässyt ohi. Aku jatkoi Kave-puolustuksen puhkomista ajoilla ja kärsivällisellä hyökkäämisellä päästiin lähes aina lay-upiin. Kolmisen minuuttia ennen loppua oltiin 9 pinnaa johdossa, kun vastustaja pudotti aikalisän jälkeen kolmosen. Jani kuitenkin vastasi toiseen päähän omalla kolkilla mikä oli viimeinen kuolinisku henkitoreissaan olevalle vastustajalle. Tämän jälkeen pidettiin maltti mukana ja kruisailtiin loppuun, 10 pisteen voittoon. Tilastollisena kummajaisena mainittakoon, että LaKo ei saanut pelissä yhtäkään vapaaheittoa!

Pisteet jakautuivat seuraavasti:

Toni 22
Aku K 17
Jani 17
Santeri 12
Rami 8
Aku T 4

Categorized: Edustus

Comments are closed.