Seura

Lahden koripalloilijat 1943 ry eli lyhyemmin Lako on vuonna 1943 perustettu koripalloseura. Alkuvuosikymmenten aikana erityisesti naisten panos Lakon menestyksessä oli merkittävä. Parhaat saavutukset tulivat 1950-luvulla, jolloin Lakon naiset kahmivat mitaleita – kultaa (1952), hopeaa (1951) ja pronssia (1949, 1956) – naisten mestaruussarjassa.

Miesten joukkueet ovat pelanneet vaihtelevalla menestyksellä eri sarjoissa. Parhaimmillaan on käyty mestaruussarjakarsinnoissakin. Nykyisellään Lakon edustusjoukkue pelaa II-divisioonassa. Tarkoitus on pelata tavoitteellisesti ja pärjätä, kuitenkaan iloista meininkiä unohtamatta.

Edustusjoukkueen lisäksi seurassa on vireää toimintaa mm. oman Sekopallo-turnauksen ja eri ikäluokkien SM-sarjojen tiimoilta.

Lakon logon on suunnitellut Atte Uotila.

Categorized: FAQ

Comments are closed.